🤍DOPRAVA OD 49KČ! DOPRAVA ZDARMA PRO OBJEDNÁVKY NAD 1500 KČ!🤍

Tipy a triky jak na krásné oblečení!

Já osobně mám podzimní módu nejraději z celého roku. Nádherné zemité barvy. Hrubě i hladce pletené svetry. Vlna, kašmír, mohér. Sedíte za okny vaši oblíbené kavárny a koukáte na tu barevnou nádheru za okny. V ruce držíte dýňové laté a na vaši kůži se tiskne hedvábně jemný kašmírový svetrový kabát. A pak přijdete domů, hodíte ho do pračky na 40•C s další várkou oblečení různých stylů a provedení a ejhle - svetr už není jako dřív. Klasika! Polyester nebo akryl by to vydržel, ale co ty přírodní materiály? Pojďme si říct, jak se o vaše poklady nejlépe starat. Jak zachránit co se dá. Jak jim udělat "radost" :-).

1) PRANÍ

Základ je prací prášek na vlněné materiály! Nejenom, že jemně odstraňuje nečistoty. Chrání také vlákna a udržuje jejich vlastnosti co nejdéle je to jen možné. V pračce potom vždy zvolte program VLNA nebo ruční praní! V drogeriích je jich nepřeberné množství. Vyprané oblečení NIKDY nevěšte na ramínko nebo na sušák. Přes sušák ho přehoďte tak, aby ležel v rovině a nevisel!

2) POKUD SE STANE POHROMA

Ať už časem nebo nevhodným zacházením se může stát, že materiál zežmolkuje. Záchrana? ANO! Trh nám nabízí ODŽMOLKOVÁVAČ! O tomhle přístroji jsem dlouho nevěděla a to je chyba. Zachránilo by to spoustu oblečení, které skončilo v kontejneru na oblečení. Je to vlastně geniální. Žmolky totiž z duše nenávidím a jen náznak žmolků znamená u mě v šatníku "KONEC". Já mám ozkoušený Philips GC026/80, ale těch přístrojů je na trhu opravdu spoustu. Díky za tebe.

3) PARNÍ ŽEHLIČKA

Cože? Tolik peněz za žehličku? NIKDY! A právě parní žehlička byla nakonec jedna z nejlepších investic! Co si budeme povídat - vyžehlené oblečení vypadá o moc luxusněji. Satén, kašmír, bavlna, polyester, mušelín - cokoliv si vzpomeneš můžeš vyžehlit jedním tahem bez nastavování teplot. Prostě zapneš a jedeš. Vlastně ani nemám doma žehlící prkno, stačí ramínko a je to. Vyžehleno. Už se nebojím žádných materiálů. Já mám konrétně tuhle ,ale už jí mám pár let a už jí určitě nahradila nějaká chytřejší nástupkyně :-) 

Tak to je vše. Děkuji za pozornost a super materiálům zdar :-)