EXTRA SLEVA -20% s kódem: EXTRAJARO na celou sekci 🌸JARNÍ SLEVY🌸

Nová kolekce vyrobená z ECOTEC ® látky! Fandíme ekologii!

ECOTEC ® , KRUHOVÝ VÝROBNÍ PROCES, KTERÝ VYTVÁŘÍ NOVÉ PŘÍZE Z RECYKLOVANÝCH TEXTILNÍCH VLÁKEN

Ecotec ® je inovativní výrobní proces Made in Italy , vyvinutý a patentovaný skupinou Marchi & Fildi.

Je to ctnostný příklad oběhového hospodářství ,které počínaje textilním odpadem před a po spotřebiteli, umožňuje přírodním a umělým vláknům dát druhý život vytvořením nových přízí, čistých nebo smíšených.

Díky technologii Ecotec ® je možné vytvářet nové příze počínaje:

  • odpad z předspotřebitelské výroby , pocházející z továren na pleteniny, tkalcovny nebo z našeho interního výrobního cyklu, čistý nebo smíchaný s původními nebo recyklovanými vlákny
  • použité oblečení a spotřební materiály

Technologie Ecotec ® je všestranná a umožňuje výrobu přízí s jasnými, trvanlivými barvami a vysokou úrovní kvality určených pro různá odvětví: rovné a kruhové pletení, tkaní, bytové textilie. Proces je zcela sledovatelný , podléhá certifikacím na úrovni produktu a procesu, aby bylo chráněno zdraví spotřebitele.

Základním prvkem vývoje Ecotec ® je neustálá inovace, často kombinovaná s partnerstvím na konkrétních projektech. Partner společnosti Ecotec ® spolupracuje se skupinou Marchi & Fildi na vývoji použití hotového produktu, který je zcela přizpůsobený a má přidanou hodnotu ve smyslu skutečné udržitelnosti a snížení spotřeby původních surovin. Díky projektům s partnery Ecotec ® se jeho řada úspěšných aplikací každým rokem obohacuje.

ČÍSLA ÚSPOR ZDROJŮ DÍKY ECOTEC ®

Ecotec ® se zrodil před více než 20 lety a byl průkopnickým příkladem technologie oběhové výroby.

Dnes, díky know-how, které získalo oddělení výzkumu a vývoje skupiny Marchi & Fildi, všechny příze vyrobené s Ecotec® zaručují nejvyšší standardy kvality a snížený dopad na životní prostředí díky plně certifikovanému a sledovatelnému výrobnímu procesu.

Studie LCA (hodnocení životního cyklu) , kterou provedla ICEA prostřednictvím srovnání mezi výrobou přízí Ecotec ® s výrobou podobných přízí, které využívají původní suroviny a tradiční technologie spřádání, prokázala snížení dopadu Ecotec ® na životní prostředí rovnající se na:

  • Úspora energie až 46,9 %
  • Snížení emisí CO2 až o 46,6 %
  • Úspora vody během celého procesu až 61,6 %

* Studie životního cyklu – Hodnocení životního cyklu (LCA) – recyklované bavlněné příze ECOTEC ®